Rukometaši se kockali ali pobedili, Radinčanke remizirale

SMEDEREVO, 13. novembar 2021 – Teže nego što se očekivalo, u okviru 8. kola Super B lige, rukometaši Smedereva ostvarili su još jednu pobedu, Smederevo – Apatin, 28:26 (14:12).

Dobro je počelo po izabranike Nenada Martića koji su već u 13. minutu, pogotkom Jevđenovića (8 golova), otišli na plus pet (8:3). Uporni gosti se nisu predavali i minut pre odmora približili se na gol zaostatka, 13:12, da bi najbolji akter meča Nemanja Marjanović postavio rezultat prvog poluvremena.

Distanca od dva gola prednosti trajala je sve do 56. minuta, a onda su Apatinci uspešnom realizacijom Pilipovića (8) prišli na gol zaostatka za uzbudljivu završnicu. Da bodovi pripadnu favorizovanom domaćinu, pobrinuli su se Marjanović i Stojković (6) za 28:25, a Divjak (2) je u poslednjim sekundama samo ublažio poraz.

U drugom meču duplog rukometnog programa, Radinčanke su u dramatičnoj završnici ispustile pobedu, Mladi radnik – Topličanin, 30:30 (14:17).

Istini za volju, gošće iz Prokuplja su iznenadile domaće rukometašice i do 54. minuta permanentno bile u vođstvu. Prvi put su domaće pogotkom kapitena Milice Ninić (6 golova), inače najbolje igračice susreta, stigle do izjednačenja (24:24), da bi u 58. minutu Anđela Lazović (3) nagovestila trijumf svog tima (30:29).

Uspele su gošće preko Anđele Milovanović (6) minut pre kraja da izjednače, da bi domaće rukometašice, u poslednjem napadu, propustile šansu da stignu do očekivane pobede.

Foto: R. G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!