Narodna skupština domaćin 101. Rouz-Rot seminaru PS NATO

12. novembar 2021 – Narodna skupština Republike Srbije domaćin je 101. Rouz-Rot seminara Parlamentarne skupštine NATO „Evroatlantske integracije, partnerstvo za mir i dalji koraci u suočavanju sa preostalim izazovima na Zapadnom Balkanu“, koji će se održati od 15. do 17. novembra 2021. godine u Beogradu, saopšteno je danas.

Teme predstojećeg Rouz-Rot seminara će se fokusirati na regionalna i aktuelna bezbednosna pitanja, odnosno na razmatranje saradnje Republike Srbije sa EU i NATO, stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, upravljanje sektorom bezbednosti, dezinformacijama, lažnim vestima i društvenom kohezijom na Zapadnom Balkanu, izazove koje pandemija virusa COVID – 19 i klimatske promene imaju po region, kao i na ekonomske, društvene i ekološke izazove u zemljama Zapadnog Balkana.

Delegaciju Narodne skupštine Republike Srbije će predvoditi šef Stalne delegacije pri PS NATO Dragan Šormaz, a na otvaranju seminara obratiće se i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ambasador Švajcarske u Republici Srbiji i Republici Crnoj Gori Urs Šmit, kao i video porukom predsednik PS NATO Džerald Konoli i zamenik generalnog sekretara NATO Mirče Geana.

Kako saznaje Podunavlje.info, planirano je da parlamentarci, tokom boravka u Srbiji, obiđu i Smederevo, pre svega Smederevsku tvrđavu i neku od smederevskih vinarija.

Foto: Narodna skupština

Skorašnji članci