Evro sutra 117,5815 dinara

11. novembar 2021 – Zvanični srednji kurs sutra će iznositi 117,5815 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Zvanični srednji kurs na jučerašnji dan, važi i danas, iznosi 117,5810 dinara za evro, a indikativni za američki dolar 101,5380 dinar.

U skladu sa Odlukom o uslovima i načinu rada deviznog, Narodna banka Srbije, svakog svog radnog dana, po pravilu do 14 časova, na svojoj internet prezentaciji objavljuje podatak o indikativnom kursu dinara prema evru izračunatom na osnovu podataka o spot prodaji deviza (evra) i prodaji deviza (evra) s datumom izvršenja kraćim od spot valute koja je zaključena do 12.30 časova tog radnog dana.

Takođe, Narodna banka Srbije svakog radnog dana, po pravilu, do 18 časova objavljuje zvanični srednji kurs dinara prema evru, koji se primenjuje od 8 časova narednog radnog dana.

Pored objavljivanja indikativnog kursa dinara prema evru i zvaničnog srednjeg kursa dinara prema evru, Narodna banka Srbije može na svojoj internet prezentaciji objavljivati i podatke o indikativnom kursu dinara prema dolaru. Ti podaci se mogu objavljivati dva puta u toku radnog dana.

Podatak o indikativnom kursu dinara prema dolaru je izračunat na osnovu indikativnog kursa dinara prema evru i međuvalutnog odnosa evra prema dolaru na inostranim tržištima koji važi u vreme objavljivanja tog podatka.

Foto: Pixabay

Skorašnji članci

error: Content is protected !!