Site icon podunavlje.info

Dragan Šormaz osnovao Evroatlantski savet Srbije

BEOGRAD/ SMEDEREVO, 11. novembar 2021 – Narodni poslanik Dragan Šormaz osnovao je Evroatlantski savet Srbije (EACS). Na sajtu koji je nedavno pokrenut, piše da je to nevladina i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj promocija evroatlantskih vrednosti u srpskom društvu i podrška integraciji Republike Srbije u evroatlantsku zajednicu.

“Promocija demokratije, vladavine prava, tržišne ekonomije, pune zaštite ljudskih i manjinskih prava, slobodnog protoka ljudi, roba i kapitala, slobodna razmena ideja, promovisanje kulture mira i dijaloga, jačanje kooperativnog koncepta bezbednosti, proširivanje kapaciteta ljudske bezbednosti, podizanje opšteg nivoa bezbednosne kulture u srpskom društvu, podrška jačanju institucionalnih kapaciteta srpskog društva da odgovori na aktuelne bezbednosne izazove, rizike i pretnje i promovisanje evroatlantskih integracija Srbije predstavlja osnovnu stratešku misiju Evroatlantskog saveta Srbije. Evroatlantski savet je organizacija civilnog društva otvorena za sve pojedince i organizacije koje prihvataju njenu misiju”, navodi se na sajtu EACS.

Dragan Šormaz, predsednik (EACS) je narodni poslanik u NSRS od 21.01.2001, a osnivači EACS su još: prof. dr Zoran Dragišić, narodni poslanik u NSRS, professor na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu i prof. dr Dragan Milić, professor i načelnik Kardiohirurgije u Nišu.

Foto: EACS

Exit mobile version