Cena struje za domaćinstva ostaje nepromenjena?

11. novembar 2021 – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, pri obilasku radova na revitalizaciji bloka B termoelektrane „Nikola Tesla B“ u Obrenovcu, najavio da će u ponedeljak biti održan sastanak o utvrđivanju cene električne energije za privredu, ali da u pogledu cene struje za građane ostaje sve isto, prenose beogradski mediji.

Predsednik je rekao da su veliki potrošači struje u Srbiji Železara u Smederevu i Ziđin u Boru, koji je i najveći potrošač u Srbiji. On je naveo da je sa Ziđinom već dogovorena cena, dok se za ostale traži model.

Predsednik Republike Srbije obišao je radove na revitalizaciji bloka B termoelektrane „Nikola Tesla B“ i tom prilikom istakao da su zaposleni pravi heroji koji danonoćno rade najteži posao i da Srbija bez ovoga ne može da živi.

„Ovo je ključno i strateško pitanje za našu zemlju, imali su 58.000 zavarivanja, radili najteži posao, u najtežim uslovima i u najtežem trenutku da bismo imali struju“, kazao je predsednik Vučić i podvukao da je neverovatno koliki je posao urađen i da od ovoga živi cela Srbija i da na dnevnom nivou imamo 650 megavata struje.

Predsednik Vučić je rekao da će radovi na revitalizaciji bloka B termoelektrane „Nikola Tesla B“ biti završeni 25. novembra i da će biti uključen na mrežu 26. novembra, u vreme kada je planiran susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je od presudnog značaja za pitanje gasa.

Vrednost radova na revitalizaciji bloka B termoelektrane „Nikola Tesla B“ iznosi 90 miliona evra, a kada budu završeni, snaga ovog bloka biće povećana za najmanje 20 megavata.

Foto Predsedništvo/Dimitrije Goll

Skorašnji članci

error: Content is protected !!