Site icon podunavlje.info

Završena rekonstrukcija Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 10. novembar 2021 – Zahvaljujući projektu “Gradovi u fokusu”, nedavno je završena rekonstrukcija Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci.

Na konkursu Ministarstva kulture “Gradovi u fokusu”,  Smederevska Palanka dobila je deset miliona dinara. Od toga, dva miliona za obnovu fasade i krova zgrade Narodnog muzeja, i osam miliona za uređenje otvorenog platoa ispred zgrade biblioteke Milutin Srećković.

Radovi na zameni krova i uređenja fasade muzeja završeni su u septembru. Zgrada muzeja sada ima potpuno novi izgled, a sa prethodno uređenim  unutrašnjim prostorom, palanački muzej je postao jedan od najsavremenije uređenih  muzeja u Srbiji.

Predsednik opštine, Nikola Vučen zahvalio se direktoru, Stevanu Martinoviću i njegovom timu na angažovanju i radu.

“Od 2018. godine do danas uloženo je više od deset miliona dinara u rekonstrukciju zgrade Narodnog muzeja u Palanci. Velika zahvalnost direktoru Stevanu Martinoviću i svim radnicima koji su svojim velikim angažovanjem učinili da dobijemo jednu od najlepših zgrada u gradu. Potpuno rekonstruisana zgrada Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci biće ponos našeg grada i svih naših sugrađana, izjavio je Vučen.

Foto: Opština Smederevska Palanka

Exit mobile version