Smederevke slavile u derbiju, odbojkaši poraženi od lidera

SMEDEREVO, 6. novembar 2021 – U okviru 4. kola Prve lige Srbije, odbojkašice su u najboljoj predstavi do sada ostvarile treću pobedu, ŽOK Smederevo – ŽOK Radnićki Blasters 3:1 (25:20, 25:20, 17:25, 25:22).

Pre ovog meča, Beograđanke su slovile za blagog favorita, što su pokazale na početku prve deonice kada su povele sa 7:3. Uspele su učenice trenera Dragoljuba Janića da naprave preokret zahvaljujući pre svih smečevima najefikasnije Vesne Sekulić (20 poena) i penalima Marije Mijanović (13) i prva dva seta reše identičnim skorom.

Kada se očekivalo da će u istom ritmu odigrati i treći period,  došlo je do pada koncentracije što su znalački kažnjavale Tijana Cvetković (17) i Ksenija Perić (14) pa su tako gošće smanjile rezultat. Odličnim servisima najbolje akterke ove utakmice Ane Popović (5) i sjajnim dijagonalama kapitena Une Đorđević (13) domaće su dobile četvrti set  a samim tim i ovaj uzbudljiv meč.

 

U duplom programu Dvorane Smederevo odigrana je i utakmica odbojkaša u kojoj su silno pojačani gosti iz Topole inače lideri prvoligaškog karavana bili ubedljivi, OK Smederevo Carina – OK Karađorđe 0:3 (16:25, 14:25, 19:25).

Sa još uvek „rovitim“ kapitenom Petrom Petrovićem, u prošloj sezoni najboljim poenterom, domaći odbojkaši su samo u trećem setu donekle parirali. Do sigurne pobede lidera prvenstva su predvodili Stevanović i Simić sa po 10 poena, dok je najzapaženiji pojedinac u ekipi trenera Dušana Kalinića bio Đorđe Kovač sa 11 poena.

Foto: R. G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!