Planinarska orijentacija: Smederevci po četvrti put prvaci države

SMEDEREVO, 6. novembar 2021 – U organizaciji PSK “Toplica“ iz Prokuplja, pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije, danas je održano deveto, poslednje kolo lige Srbije u paninarskoj orijentaciji (POT).

U konkurenciji 21-og kluba iz porodice planinarstva koji se bave ovim sportom, PSK Čelik je osvojio prvo mesto, titulu prvaka Srbije. Tako je Čelik, odbranio prošlogodišnju titulu i postao izazov za druge klubove koji se bave ovim sportom.

Na današnjem takmičenju je učestvovalo sedam klubova sa 33 ekipe, među kojima je bilo 10 ekipa PSK “Čelik“ Smederevo. Takmičenje je održano na Radan planini, sa startom i ciljem u naselju Rastovnica, koje je smešteno u podnožju planine na oko pet kilometara od centra Prokuplja.

Organizator je dobro koncipirao staze sa šest kontrolnih tačaka i tri kilometra dugom stazom za pionirke do 13 kontrola i devet kilometara za seniorske kategorije. Start i cilj su bili kod planinarskog doma.

U takom ambijentu ekipe Čelika su se dobro snašle i opet postigle najbolje rezultate. Čelik je osvojio pet prvih mesta – zlatne medalje, dva druga – srebrne medalje i jedno treće – bronzanu medalju. Posebno raduje pobede dosadašnjih pionira, koji su iskustvo stekli i na Balkanskom prvenstvu, a sada su pobedili u juniorskoj konkurenciji. Ekipa juniorki bila je u sastavu: Milica Vasiljević, Angelina Vučković i Lana Ivkovič, a juniora: braća Ilija i Lazar Milutinović i Mihajlo Minić. Pobedili su i osvojili zlatne medalje: seniorke druga ekipa u sastavu: Sofija Nikolić, Teodora Milutinović i Aleksandra Jovanović; veteranke u sastavu: Nataša Stanisavljević, Biljana Grujić i Danijela Jeremić; te standarna ekipa veterana koja je i prvak Balkana u sastavu: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić. Treba napomenuti, da ova ekipa veterana ima pobede u svim trkama ove godine, a bilo ih je 12. Srebrne medalje osvojila je prva ekipa seniora u sastavu: Saša Nikolić, Dragan Tasić i Dušan Jovanović; kao i druga ekipa veterana u sastavu: Branko Grujić, Štefan Riling i Zoran Vučković.  Bronzanom medaljom okitila se druga ekipa seniora koja je nastupila u sastavu:Aleksandar Živojinović, Nemanja Vasiljević i Danijel Mitrović.

Ovim takmičenjem, završeno je ovogodišnje nadmetanje u planinarskoj orijentaciji, kroz devet kola, održano na lokacijama: Fruška Gora, Smederevo, Stol, Kamenički vis, Avala, Zlatibor, Rajac, noćno na Avali i Pasjači.

Do ove, kao i prethodne titule, došlo se marljivim i stručnim radom sa najmlađima, koji su osvajali medalje i bodove za klub. Uspehu su doprinele seniorske i veteranske ekipe kluba.Titula je u Smederevu, po četvrti put uzastopno, a osmi put u 60 godina dugoj istoriji kluba. Ovim i drugim rezultatima Čelik je na najbolji način obeležio svoj jubilej.

Foto: Arhiva članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!