Mikec i Korakaki u polufinalu takmičenja miks parova na „Kupu predsednika“

VROCLAV, 4. novembar 2021 – Srpski reprezentativac Damir Mikec i Grkinja Ana Korakaki, nekadašnja članica Smedereva, uspešno su startovali na „Kupu predsednika“ u Vroclavu. Ovaj miks osvojio je prvo mesto u večerašnjim kvalifikacijama vazdušnim pištoljem i plasirao se u polufinale.

Turnir u Poljskoj je završno takmičenje Svetske streljačke federacije za 2021. godinu, na koje su pozvani najbolje plasirani strelci na svetskim rang listama.

Prvog dana su održane kvalifikacije miks parova vazdušnim oružjem. U takmičenjima miks parova učestvuju strelci koji su se na Kup predsednika plasirali u pojedinačnim disciplinama (po 12 u svakoj disciplini). Sastavi timova su određeni žrebom.

Mikec, olimpijski vicešampion, i Korakakijeva, aktuelna svetska prvakinja vazdušnim pištoljem, u kvalifikacijama su „ubili“ 583 kruga.

Podsećamo, Ana Korakaki je 2012. godine, kao član Streljačke družine „Smederevo“, bila juniorska prvakinja Srbije i osvojila je bronzanu medalju u seniorskoj konkurenciji. Sa Anom Alentijev i Anom Lajčak ekipno su bile druge i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji.

Drugo mesto u Vroclavu je zauzeo tim koji čine takođe trofejni strelci, Selin Gobervil (Francuska) i Kristijan Rajc (Nemačka) sa 582 kruga. Isti rezultat ostvario je i trećeplasirani sastav, u kome su olimpijski prvak Džavad Forugi (Iran) i jedna od najboljih strelkinja Indije, mlada Manu Baker.

U polufinale je prošlo osam najboljih mikseva. Borbe za medalje će biti održane po eksperimentalnim pravilima. Timovi će u polufinalu biti podeljeni u dve grupe od po četiri ekipe. Ana Korakaki i Damir Mikec će biti u grupi sa indijsko-iranskim parom, zatim ekipama Olena Kostevič (Ukrajina)/ Abišek Vrma (Indija) i Silvija Štajner (Austrija)/Frederik Larsen (Danska), koji su u kvalifikacijama zauzeli peto, odnosno sedmo mesto. U polufinalu se krugovi pretvaraju u poene. Pobednici grupa prolaze u meč za zlato, a drugoplasirani osvajaju bronzane medalje.

Polufinale i meč za zlato su na programu u petak, kada Mikeca očekuju i kvalifikacije vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji.

Srbiju na „Kupu predsednika“ predstavljaju i Andrea Arsović i Milenko Sebić, koji će u nedelju startovati u kvalifikacijama malokalibarskom puškom iz trostava.

Foto: SSS i Maria Mentxaka

Skorašnji članci

error: Content is protected !!