Miholjski susreti sela u Azanji

SMEDEREVSKA PALANKA, 1. novembar 2021- Proteklog vikenda u Azanji je održana manifestacija „Miholjski susreti sela“ pod nazivom  „Memorijal palim borcima sa Košara i Paštraka“.

Manifestacija je počela pomenom palim borcima u crkvi u Azanji, polaganjem venaca na obeležje palim borcima sa Košara, kao i otkrivanje table sa nazivom „Borcima sa Paštraka“.

Skupu su prisustvovali junaci sa Košara i Paštrika, general Vodosav Kovačević predsednik Republičkog odbora SUBNOR-a Srbije, general Novak Đukić iz Republike Srpske, predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, predstavnik Vojske Srbije komandant kasarne u Smederevskoj Palanci major Bojan Gajić, ranjeni i odlikovani vojnik iz naše opštine Vladan Bajkić, neposredni učesnik u borbama potpukovnik Dragan Jelić iz Azanje kao i drugi uvaženi gosti i prijatelji.

Manifestacija je nastavljena i u selima opštine Palanka, Baničini, Bašinu, Vlaškom Dolu, Goloboku i Selevcu gde će se održati sportska takmičenja i kulturne večeri.

Na ovogodišnjim Miholjskim susretima svečano je  prikazan film „Heroji 125. Motorizovane brigade“ i predstavljen zbornik „Sazvežđa 21“.

Završna svečanost  upriličena, drugog dana održavanja manifestacije,  u parohijskom domu u Azanji uz promociju knjige posvećene borcioma sa Košara i Paštraka u organizaciji Mesne zajednice.

Prva manifestacija „Miholjski susreti sela“ koja je ove godine održana  30. i 31. oktobra u Azanji, realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i opštine Smederevska Palanka.

Foto: Opština Smederevska Palanka

Skorašnji članci

error: Content is protected !!