Nekompletne Radinčanke poražene, peta uzastopna pobeda rukometaša

VELIKA PLANA/SMEDEREVO, 31. oktobar 2021 – Na gostovanju u Velikoj Plani učenici trenera Nenada Martića ostvarili su ubedljivu pobedu i posle sedmog kola sa 10 bodova zauzimaju drugo mesto u Super B ligi: Morava – Smederevo 24:33 (14:13). Za razliku od njih, rukometašice radinačkog Mladog radnika, bez tri standardne prvotimke, u 6. kolu takođe Super B lige, poražene su na svom terenu od Pančevki: Mladi Radnik – Pančevo 26:35 (14:19).

Radinčanke su samo na početku uspešno parirale raspoloženim gošćama. Pogocima NikoliStojanović (4 gola), Milice Ninić (5), Nine Ninić (4), kao i najefikasnije na utakmici Anđelke Milanović (11) domaće su imale početno vođstvo do desetog minuta – 7:6. Onda su se Pančevke raspucale i na odmor otišle sa ubedljivih pet golova viška.

U nastavku susreta prednost gošći se permanentno povećavala, a svaku grešku domaćih rukometašica neumoljivo su kažnjavale pre svih Marija Mitrić (6) i najbolja akterka meča Jelisaveta Marković (9).

U narednom kolu rukometašice Mladog radnika, koje trenutno zauzimaju treću poziciju gostuju u Prijepolju.

Veći deo prvog dela susreta u Velikoj Plani, baš i početak drugog, protekao je u rezultatskom egalu, a onda su na scenu stupili, pre svih, bivši članovi Morave – Antić (8 golova) I golman Dimitrijević. Serijom od 2:9 u finišu meča Smederevci su na kraju ubedljivo slavili.

Tako su se rukometaši Smedereva revanširali za prošlosezonski poraz zbog koga nisu otišli u Super ligu.

Osim dvojice pomenutih, u smederevskom timu zapažene role imali su Radisavljević (6), Jevđenović (5), Marjanović i Dušan Stojković po 4 gola.

U narednom kolu Smederevci će dočekati ekipu Apatina.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!