Čelik na Avali osvojio 5 prvih mesta i zadržao šanse za šampionsku titulu

SMEDEREVO, 31. oktobar 2021 – Juče je, u organizaciji PSK Avala, pod pokrovitelјstvom Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda, a povodom obeležavanja 77 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, kao i 103 godine od oslobođenja u Prvom svetskom ratu, održan Kup Avale u planinarskoj orijentaciji. Ovo takmičenje je ujedno i osmo kolo lige Srbije u Planinarskoj orijentaciji.  Takmičilo se u osam kategorija, a Čelikove ekipe pobedile u su pet.

Na takmičenju je učestvovalo šest klubova,  sa 31-om ekipom, u 8 kategorija. Čelik, trostruki uzastopni branioca titule u ligi Srbije, predstavlјalo je 13 ekipa u 7 kategorija: po jedna pionirska ekipe u obe konkurencije, dve juniorske u ženskoj konkurenciji,  dve ženske seniorske ekipe, tri muške seniorske, jedna ženska veteranska i  tri muške veteranske.

Od osam kategorija, Čelikove ekipe su bile najbolje u pet, a imale su i po tri druga i treća mesta. Najviše su se istakli najmlađi. Tako su pionirke Čelika, ekipa u sastavu : Marta Trajković, Mina Vučković i Sara Savić, kao i pionirska ekipa: Lazar Milutinović, Mihajlo Minić i Ilija Milutinović pobednici, osvajači zlatnih medalјa. Juniorke Čelika,Milica Vasilјević, Anja Manojlović i Angelina Vučković su bronzane. Uspešne su bile seniorke sa osvojena prva dva mesta. Prva ekipa u sastavu: Bilјana Aranđelović, Marija Trajković i Marina Stankić su osvajačice zlatnih medalјa, dok je druga Čelikova ekipa: Katarina Cvetković, Teodora Milutinović i Aleksandra Jovanović, osvojila drugo mesto. Seniori su ovog puta bili drugi i treći. Srebrnu medalјu zaslužila je prva Čelikova ekipa koja je nastupila u sastavu: Saša Nikolić, Dejan Ranković i Nemanja Vasilјević. Bronzanim medaljama se okitila druga Čelikova ekipa – Aleksandar Živojinović, Danijel Mitrović i Ivan Babić. Treća seniorska ekipa je bila šesta.

Zlatne medalјe su osvojile muška i ženska ekipa veterana. Muška ekipa je nastupala u standarnom sastavu: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić, baš kao i ženska: Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić. Srebrne su još osvojili: treća ekipa veterana, Dragan Tasić, Dušan Jovanović i Branko Grujić, treća ekipa veterana u sastavu: Dragan Nikolić, Štefan Riling i Zoran Nikolić takođe je osvajač bronzane medalјe.

Kako je ovo bilo osmo, pretposlednje kolo lige, to je, sa ovim rezultatima, Čelik uvećao prednost ispred orijentiraca Pobede, sa velikim izgledima da odbrani titulu šampiona Srbije.

Već sledećeg vikenda, na terenima Pasjače kod Prokuplјa, održava se trka poslednjeg kola ovogodišnjeLlige Srbije u planinarskoj orijentaciji. U Čeliku se pripremaju da ne dozvole iznenađenje, da i na ovom takmičenju opravdaju lidersku poziciju. Tako bi Čelik četvrti put uzastopno postao prvak Srbije, a bila bi to osma titula šampionata država u kojima je Čelik bitisao i sada bitiše.

Fotografije su iz arhive PSK Čelik.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!