Pobeda smederevskih futsalera za proboj na peto mesto na tabeli

SMEDEREVO, 29. oktobar 2021 – U nešto opuštenijoj atmosferi, futsaleri Smedereva stigli su večeras i do trećeg trijumfa za redom, drugim u susretima kod kuće: Smederevo – Nova Pazova 6:4 (3:2).

Krenuli su domaći ofanzivno i već u prvom napadu Ćirka je bio zamalo neprecizan, ali je zato već u narednom Prvulović iz okreta pogodio.  Usledila je početnička greška domaćih futsalera za izjednačenje; saigrači su vratili loptu golmanu Kneževiću, što nisu smeli, dosuđen je indirektan udarac, a taj poklon, na kratko odavanje, Kukolj je iz neposredne blizine pretvorio u izjednačenje.

Igrao se peti minut kada je Filipović sjajno asistirao, a Lekić doneo novo vođstvo, da bi gosti potom preko Šobota još jednom poravnali rezultat. Da domaći na pauzu odu sa golom prednosti pobrinuo se ponovo Lekić pogodivši snažnim šutem suprotan ugao gola gostiju.

Samo što je počeo nastavak Filipović je upisao još jednu asistenciju, ovoga puta, za 4:2, pogodio je Ćirka. Mogao je Lekić da postigne het trik, ali sa pola metra nije uspeo da zatrese nebranjenu mrežu. Jeftić je nedugo potom pogodio stativu, a te promašaje je kaznio Šobot, donevši novu rezultatsku neizvesnost.

Kada su Marković a onda i Adamović odveli Smederevce na plus tri, bilo je 6:3, postalo je jasno da će bodovi pripasti domaćem timu, mada je dva minuta pre kraja Zogović uspeo da ublaži poraz Nove Pazove. Da ne bude brige oko konačnog ishoda veliki doprinos dao je i golman Knežević odbranivši nekoliko zicera novopazovčanima.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!