Marinika Tepić: Železara mora da radi, ali i zakoni moraju da se poštuju

SMEDEREVO, 27. oktobar 2021 – U Smederevu su danas bili Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović, zamenik predsednika i Dejan Bulatović, potpredsednik ove stranke.

– Poslednji put smo bili u Smederevu na ekološkom protestu. Zagađenje životne sredine podjednako napada i ubija sve, bez obzira čiju člansku kartu imate ili je nemate uopšte. Ono što smo tada rekli, želim i sada jasno da poručim Smederevcima. Nemamo ništa protiv toga da smederevska železara funkcioniše, naprotiv. Ja razumem građane Smedereva, koji su s jedne strane preplašeni da će ostati bez posla ako kritikuju ovakvo upravljanje. Ne traži niko od njih da budu perjanice pobune protiv fabrike u kojoj rade, ali oni koji donose odluke moraju da znaju da će morati da odgovaraju što je zbog njih preminulo hiljade ljudi koji nisu smeli. Svako ko bude radio u Srbiji kada smenimo ovu vlast moći će to, ali pod uslovom da radi ekološki zdravo, sa sigurnim tehnologijama, a ne da budemo deponija Evrope – rekla je, između ostalog, Marinika Tepić.

Nakon konferencije za štampu i sastanka sa lokalnim odborom, troje predstavnika Stranke slobode i pravde Smederevcima su na Gradskom trgu predstavili njihov „Plan za dan posle“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!