Inspekcije u Podunavskom okrugu izrekle 31 prekršajni nalog

SMEDEREVO, 26. oktobar 2021 – U sedištu Podunavskog upravnog okruga juče je održan sastanak načelnice sa inspektorima o vršenju upravnih nadzora u borbi protiv zarazne bolesti kovid 19. Konstatovano je da je tokom protekle nedelje izvršeno ukupno 417 upravnih nadzora na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga, a izrečen je ukupno 31 prekršajni nalog.

​​U postupku upravnog nadzora nad primenom protivepidemijskih mera, u skladu sa donetom novom Uredbom u borbi protiv zarazne bolesti kovid 19, koja propisuje kontrolu kovid digitalnih sertifikata u ugostitelјskim objektima nakon 22 časa, tokom produženog vikenda inspektori sanitarne, tržišne, turističke, veterinarske inspekcija i inspekcije rada vršili su koordinacione inspekcijske nadzore, uz učešće komunalne inspekcije Gradske uprave u Smederevu i asistenciju pripadnika Policijske uprave u Smederevu.

​Izvršeno je ukupno 27 inspekcijskih upravnih nadzora u borbi protiv zarazne bolesti kovid 19, izrečeno je ukupno 9 prekršajnih naloga, od kojih jedan od 150.000,00 dinara i osam od po 5.000,00 dinara.

​Sanitarna inspekcija je sa turističkom inspekcijom, pri koordinisanom inspekcijskom nadzoru, izrekla prekršajni nalog u iznosu od 150.000,00 dinara i izvršila pražnjenje ugostitelјskog objekta „Maksimus“ u Smederevu zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera.

​Na održanom sastanku je podnet i izveštaj o epidemiološkoj situaciji u osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama na teritoriji lokalnih samoupravama Podunavskog upravnog okruga.

​Uz učešće u manjem obimu u koordinisanim inspekcijskim nadzorima nad primenom protivepidemijskih mera, veterinarska inspekcija je u većem obimu preduzimala mere u borbi protiv „afričke kuge“, budući da su uočeni slučajevi ove zarazne bolesti kod svinja na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga. Takođe, na sastanku su prisutni informisani o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u vezi sa zaraznom bolešću ptičjeg gripa čiji slučajevi nisu uočeni na teritoriji Okruga.

​Na kraju, na osnovu dopisa Radne grupe, nove uredbe i instrukcije, kao i na osnovu dostavlјenih predloga republičkih inspekcijskih organa i inspekcijskih organa lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga, sačinjen je plan nadzora za period do 31. oktobra, po kojem će postupati inspekcijske službe okruga.

Informacija i foto: Podunavski upravni okrug FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!