Site icon podunavlje.info

Izložba slika Ljubice Kokotović „Apekti selfa“ u Galeriji CZKS

SMEDEREVO, 25. oktobar 2021 – U Galeriji smederevskog Centra za kulturu danas će biti otvorena izložba slika Ljubice Kokotović pod nazivom „Aspekti selfa“.

Ljubica Kokotović je pohađala školu za mašinstvo i umetničke zanate „Tehnoart“ u Beogradu od 2012. do 2016. godine, smer firmopisac-kaligraf. Upisala je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo. Osnovne studije je završila 2020. godine i iste godine upisala master akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo, koje je završila 2021. godine.

Učestvovala je na četiri studentske izložbe na Fakultetu likovnih umetnosti i jednoj online studentskoj izložbi na Facebook stranici slikarskog odseka Fakulteta likovnih umetnosti.

Od avgusta 2020. godine volontira kao asistent snimatelјa za video i foto produkciju „Mini film“. Trenutno pohađa i kurs umetničke fotografije.

U julu 2021. godine učestvovala je na likovnoj koloniji „Napravimo mozaike“ u Lazarevcu.

Bavi se i digitalnom ilustracijom, video montažom.

Naziv izložbe „Aspektiselfa“ inspirisan je psihološkom teorijom Hajnca Kohuta, prema kojoj „self nije moje unutrašnje ja ili centar moje ličnosti, već reprezentacija niza delimičnih iskustava koji grade celinu koja se može definisati kao konfiguracija ili razvojna tvorevina“.

Otvaranje izložbe je zakazano za 18 i 30, a slike Ljubice Kokotović biće pred publikom Galerije CZKS do 8. novembra.

Exit mobile version