Site icon podunavlje.info

Rukometaši vezali četvrtu pobedu, Radinčanke pale u derbiju kola

SMEDEREVO, 24. oktobar 2021 – U šestom kolu Super B lige rukometaši Smedereva danas su na svom parketu ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu i probili se na treću poziciju: Smederevo – Sinđelić 23:18 (13:10). Dan ranije, na utakmici dve neporažene ekipe u ženskoj Super B ligi, Radinčanke su na gostovanju doživele prvi poraz: Kikinda – Mladi radnik 29:24 (15:12).

Od početka susreta rukometaši Smedereva su imali prednost, stalno bili u vođstvu, koje je u 17. minutu, pogocima Marjanović (4 gola) i Jevđenovića (7) iznosilo 4 viša – 10:6.

U istom ritmu domaći rukometaši su nastavili i u drugom poluvremenu, da bi se Beograđani u 45 minutu približili na dva gola zaostatka – 18:16.

Pogocima Antića (5), Drobnjaka (3) i Dušana Stojkovića (4) domaći su otklonili sve dileme oko konačnog pobednika i na kraju zasluženo slavili.

I bez Jovane Jovanović, koja je zbog neuporedivo bolje finansijske ponude prešla u Železničar iz Inđije, rukometašice iz Radinca imale rezultatski egal, da bi golom Ivane Paločević (5)u 19. minutu prvi put povele – 8:9.

Uspele su Kikinđanke pogocima TeodoreĐŠukičin (9) i Lineje Čočaj (74) da se potom odlepe i u 44 minutu odu na plus 8.

Do kraja utakmice, pogocima Anđelke Milanović (10) i Nine Ninić (4)gošće su smanjile, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Narednog vikenda Mladi radnik će dočekati rukometašice Pančeva, dok rukometaši Smedereva igraju komšijski derbi sa Moravom u Velikoj Plani.

Foto: R.G.

Exit mobile version