Site icon podunavlje.info

Prvenstvo Srbije: Čeliku 7 medalja na dugim distancama i 5 u štafetama

KOSMAJ/SMEDEREVO, 24 oktobar 2021 – U organizaciji Orijentiring  saveza Srbije ovog vikenda održana su dva prvenstva Srbije, oba na Kosmaju. U subotu je bilo prvenstvo na dugim distancama, a nedelјu u štafetama, a predstavnici Čelika su bili uspešni na oba takmičenja.

Na prvenstvu Srbije u orijentiringu na dugoj distanci najduže su,  vazdušnom linijom, imali seniori, čija staza je koncipirana na 8,7 kilometara i 510 metara uspona, sa 20 kontrolnih tačaka, a najkraću pionirke do 12 godina, čija staza je bila od 1,9 kilometar a sa 95 metarauspona i 7 kontrolnih tačaka. Na takmičenju je učestvovalo 129 orijentiraca iz 17 klubova, aPSK Čelik je predstavljao 21 takmičar.  Čelikovi orijentirci osvojili su 7 odličja. Prvaci Srbije na dugoj distanci i osvajači zlatnih medalјa za ovu godinu postali su: Milica Vasilјević i Branko Grujić. Vicešampioni i osvajači srebrnih medalјa su Marta Trajković, Ilija Milutinović, Sofija Nikolić i Bilјana Grujić, a treće mesto i bronzanu medalјu zaslužio je Mihajlo Minić.

Prvenstvo Srbije u štafetama, održano je drugog dana vikenda, a ovog puta više je korišćen drugi deo ove planine, uz drugačiju koncepciju staza. Na takmičenju0sue učestvovale štafete iz 13 orijentiring klubova, ukupno 51 štafeta. PSK Čelik je nastupio sa 9 štafeta, koje su osvojile peti zlaska na postolјe. Na najvišu stepenicu postolja osvajanjem zlatnih medalјa popele su se ekipe pionira u sastavu Ilija i Lazar Milutinović, kadetkinja koju su činile Milica Vasilјević i Sofija Nikolić i mlađih veteranki u sastavu Teodora Milutinović i Aleksandra Jovanović. Srebrnu medalјu osvojila je druga ekipa kadetkinja, Angelina Vučković i Lana Ivković, a bronzanu druga ekipa pionira koju su činili Mihajlo Minić i Nikola Tasić.

Ovim takmičenjem završena su takmičenja na nivou Orijentiring saveza Srbije. Na prvenstvima Srbije, u pet disciplin, sprint, srednja i duga distanca, te u štafetama, mešovitim i istopolnim, PSK Čelik je osvojio 21 pojedinačnu i 9 ekipnih, štafetnih medalјa. Članovi PSK Čelika u pojedinačnoj konkurenciji, osvojili su: 8 zlatnih, 8 srebrnih i 5 bronzanih medalјa. Na ovim prvenstvima istakli su se: Marta Trajković  i  Bilјana Grujić sa po tri medalјe, po  jednom zlatnom i po dve srebrne, Ilija Milutinović sa jednom zlatnom i jednom srebrnom, Milica Vasilјević sa jednom zlatnom i jednom bronzanom, Dragan Pavlović i Branko Grujić sa po dve zlatne medalјe… Čelik je osvojio i 9 ekipnih medalјa od kojih po tri zlatne, srebrne i bronzane. Od 9 medalјa, 7 su osvojile ekipe sa takmičarima iz pionirskih i kadetskih kategorija.

Inače, rezultati u OLS su u fazi sagledavanja od klubova i provere, kako bi isti bili provereni i potom proglašeni. Očekuje se da to bude u prvoj nedelјi novembra. Preliminarno, pre konačne provere, Čelik je na prvom mestu.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

Exit mobile version