Site icon podunavlje.info

Komšijski derbi zasluženo pripao Smederevcima, i to ubedljivo

SMEDEREVO, 23. oktobar 2021 – U obostrano otvorenoj igri, danas na stadionu kraj Dunava, derbi klubova iz susednih gradova zasluženo je pripao Smederevcima, možda i ubedljivije nego što se očekivalo: Smederevo 1924 -Mladi radnik 1926 3:0 (1:0).

Prvi su pripretili gosti preko Lepojevića, a u kontri je uzvratio Lukić, čiji povratni pas nije iskorišćen. Smenjivali su bezuspešni pokušaji na obe strane, a onda je 35. minutu, na ubacivanje Stanića, sa ivice peterca Bojić je spretno reagovao i smestio loptu u gol gostiju iz Požarevca.

Do pauze vredan pomena je solo prodor Blagojevića, od sredine terena, ali ne i tako snažan udarac da iznenadi golmana Požarevljana Jovetića.

Kao i na početku utakmice i u nastavku prvi je pokušao bivši Smederevac Lepojević, čiji je udarac izblokirao dobro postavljeni Mladenović.

U 61. minutu hitronogi Stanić je pretrčao Milića, da bi ga u kaznenom prostoru srušio Đorđević. Siguran sa bele tačke bio je Nešović.

Nešović je nešto kasnije, na pas Stojkovića, mogao da se upiše još jednom u listu strelaca, a za ono što je propustio dvadesetak minuta ranije, kada je na proigravanje Markovića promašio, Plećić se iskupio u poslednjem minutu utakmice pogodivši iz gužve malu mrežu za veliku radost Smederevaca.

Posle današnjih utakmica, nepotpunog 11. kola jer se dve utakmice igraju sutra, Smederevo je na sedmom mestu na tabeli sa 17 bodova. U narednom kolu gostuje u Čačku, gde se sastaje sa Borcem 1926, koji je danas izgubio u Bogatiću od Mačve 1929 i prepustio vodeću poziciju na tablici Jedinstvu sa Uba.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version