U režiji Ćirke prvenac kod kuće, nakon drame u poslednjem minutu

SMEDEREVO, 22. oktobar 2021 – Posle brejka u Novom Bečeju, gde su savladali Tisu sa 8:5, smederevski futsaleri su u 5. kolu prvenstva Druge lige Srbije ostvarili i drugu vezanu pobedu: KMF Smederevo – KMF Leskovac 5:3 (3:1).

Od samog početka izabranici trenera Dragana Đorđevića krenuli su agresivno i već u drugom minutu, nakon solo akcije, Ćirka je pogodio mrežu rivala. Ne zadugo, na povratnu Adamovića, Živanović je duplirao prednost, a u jeku ofanzive domaćih gosti su na dodavanje Đorđevića preko Stanojevića smanjili.

Usledili su promašaji Filipovića, Lekića i Jeftića, ovaj poslednji je pogodio stativu, što umalo nije kaznio Petrović. Bolju igru u prvom delu, pre pauze udarcem vrhom patike, uz pomoć okvira gola, Ćirka je pretvorio u novi pogodak za vođstvo od 3:1.

Samo što je počeo nastavak, Mićić je promašio prazan hol, ali ne i Anđelković, koji je u 35. minutu smanjio prednost domaćina na 3:2. Leskovčani su mogli i do izjednačenja kada je Nastić iz izgledne situacije pogodio stativu.

U poslednjem minutu susreta viđena je prava drama. Zaigrali su gosti bez golmana, sa igračem više u polju, što je pedesetak sekundi pre kraja Ćirka iskoristio i pogodio nebranjenu mrežu. Čim su krenuli sa centra futsaleri Leskovca su golom Petrovića smanjili na 4:3, a sve dileme oko konačnog pobednika, 25 sekundi pre zvuka sirene, rešio je četvorostruki strelac Mateja Ćirka, ponovo pogodivši praznu mrežu za slavlje Smederevaca.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!