Doneta odluka: Nastava od ponedeljka kao i do sada – u školama

22. oktobar 2021 – Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se kombinovani model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka, 25.  oktobra primenjuje samo u srednjim školama  na teritoriji četiri lokalne samouprave: Beograd, Vrnjačka Banja, Niš i Šabac, a da sve ostale škole imaju uobičajenu nastavu,  prema prvom modelu organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama, navodi se u danas objavljenom saopštenju.

Pre donošenja odluke, navodi se dalje, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemijska situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od COVID-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 14. oktobra do 20. oktobra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina bio je 4.372 (0,57 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije ukupno je 72 odeljenja (0,18 odsto) sa 16 i manje učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 1.003 (2,52 odsto) odeljenja sa 17 i više učenika koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 157 (0,39 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u pomenutom periodu.

Odluku o eventualnom prelasku svih škola na onlajn nastavu donosi Krizni štab.  Dok ne bude doneta takva odluka, Tim za škole, kao i do sada, donosiće odluku o modelima nastave u određenim lokalnim samoupravama, zaključuje se u saopštenju

Ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!