Debata o turizmu kao pokretaču lokalne privrede u Smederevu

SMEDEREVO, 22. oktobar 2021 –  Udruženje Pro.Tok21 organizovalo je okrugli sto na temu „Turizam kao pokretač privrede“, kao završnicu višemesečnog javnog zagovaranja sa ovim ciljem, o čemu ste mogli da se informišete i na ovom portalu u nekoliko tekstova i video priloga koje je priredilo ovo udruženje.

Turistički potencijal Smedereva, ali i čitavog regiona je nesporan, saglasili su se učesnici ovog skupa i pokušali da odgovore na pitanje kako postojeće potencijale pretvoriti u resurse turističke ponude, a istaknuta  je i važnost  potrebe sektorskog povezivanja u oblasti ove privredne grane.

Debata je imala za cilj da otvori pitanja koja se tiču smederevskog turizma danas i da pokrene zajedničko delovanje svih zainteresovanih, kako bi se turizam vratio na mapu prioriteta Grada Smedereva.

O statusu turizma u Smederevu danas, o prilikama za razvoj i unapređenje turističke ponude, govorili su predstavnici Regionalne razvojne agencije Braničevo-Podunavlje, Privredne komore Srbije, Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu, kao i Gradskog saveta lokalnih biznisa, noovostvorene mreže malih i srednjih smederevskih biznisa. Izostalo je prisustvo predstavnika Grada Smedereva, a na kraju je pružena prilika i posetiocima da iznesu svoja mišljenja o ovoj značajnoj temi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!