Site icon podunavlje.info

Novi trijumf Radinčanki, rukometaši Smedereva slavili u Vrbasu

SMEDEREVO, 21. oktobar 2021 – U vanrednom 4. kolu prvenstva Super B lige rukometašice Mladog radnika su na svom terenu nastavile pobedničku seriju, savladale su ekipu Pirota sa 39.35 (17:20). Rukometaši Smedereva su pa do pobede stigli u gostima, u okviru 5. kola takođe Super B lige; Vrbas – Smederevo 25:29 (13:13).

Kao i nedavno protiv Srema, učenice trenera Jovice Petkovića i njegovog asistenta Aleksandra Adamovića u utakmicu su ušle prilično opušteno, što su gošće znalački iskoristile. Predvođene sestrama bliznakinjama Simonom i Selenom Tančić, obe su postigle po 9 golova, uz podršku Andrijane Ranđelovića, takođe 9 pogodaka, Piroćanke su prvi deo susreta rešile u svoju korist. Na odmor su otišle s tri gola prednosti.

Najbolja na utakmici – Teodora Anđelović

Potpuno druga slika viđena je u nastavku susreta. U 39. minutu, pogotkom raspoložene Jovane Jovanović (13 golova) domaće rukometašice su preuzele vođstvo – 24:23. Tu prednost, uz odbrane mlade Teodore Anđelović, u 57. minutu povećale na 8 golova viška -38:30. Šansu su tada dobile i ostale igračice Mladog radnika pa su gošće ublažile poraz.

Zapažen učinak domaćem timu, pored ostalih, imale su Anđela Lazović  i Anđelka Milanović, sa po 7 golova, kao i neumorna kapitenka Milica Ninić (4 gola).

Jovana Jovanović

Treba reći da je za najefikasniju rukometašicu ovog meča Jovanu Jovanović ovo bila oproštajna utakmica u dresu Mladog radnika, pošto će već od sutra postati članica superligaša Inđije.

Rukometaši Smedereva su, kako je rečeno, dan ranije takođe bili uspešni, ali na gostovanju, u Vrbasu. Sa tri pobede sada su izbili na treće mesto na tabeli Super B lige. Učenike trenera Nenada Martića sada očekuju susret na domaćem parketu sa beogradskim Sinđelićem, dok će Radinčanke u subotu imati derbi protiv drugoplasirane Kikinde i to u gostima.

Foto: R.G.

Exit mobile version