JKP Vodovod Smederevo: U subotu prva i treća visinska zona bez vode

SMEDEREVO, 21. oktobar 2021 –  JKP Vodovod Smederevo obavestio je danas korisnike da će u subotu, 23. oktobra, zbog remonta trafostanice u Godominskom polјu od strane EPS Distribucije, bez vode ostati korisnici prve i treće visinske zone, dok će u drugoj visinskoj zoni doći do poremećaja vodosnabdevanja u vidu pada pritiska, a u nekim delovima i do potpune obustave vodosnabdevanja.

Poremećaj se očekuje u prvoj visinskoj zoni u popodnevnim časovima, od 12 do 15 sati, a manifestovaće se najpre padom pritiska pa potpunim nedostatkom vode. Stabilizacija vodosnabdevanja oko 17 časova.

Prva visinska zona je područje čije snabdevanje podržava rezervoar Karađorđevo brdo, a okvirno čine: industrijska zona, niži delovi grada s centrom, područje Stare železare, Jugova, Orešca odnosno područja MZ: Karađorđev Dud, Slavija, Donji Grad, Ladna Voda, Plavinac, Jugovo, 25. maj.

Poremećaj se očekuje i u drugoj visinskoj zoni u popodnevnim časovima, od 13 do 17 sati, kao pad pritiska, a u nekim delovima će doći i do potpune obustave vodosnabdevanja. Stabilizacija vodosnabdevanja očekuje se oko 20 časova.

Druga visinska zona je područje čije snabdevanje podržava rezervoar Carina, a okvirno čine: viši delovi grada , područja Kolarskog puta i Petrijevske ulice od pumpe, stambena naselјa Miloja Đaka, Dositeja Obradovića, Kovačićevo, naselјe Vučak, Landol kao i područja MZ: Leštar, Zlatno Brdo, Carina, Sveti Sava, 4. juli, Papazovac.).

U trećoj visinskoj zoni u popodnevnim časovima, od 13 do 20 sati, očekuje se poremećaj vodosnabdevanja, koji će se manifestovati kao pad pritiska pa potpunim nedostatkom vode. Stabilizacija vodosnabdevanja očekuje se oko 24 časova.

Treža visinska zona je područje čije snabdevanje podržava rezervoar Zlatno brdo, a okvirno čine: viši delovi grada lokacije Zlatno brdo, područja Petrijevskog puta , naselјa Udovice, Petrijevo, Vodanj, viši delovi ulica Petrijevska, Starca Vujadina , Balkanske , Novo naselјe.

Iz JKP Vodovod napominju da navedeno vreme i trajanje poremećaja vodosnabdevanja zavise od potrošnje.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci