Site icon podunavlje.info

Prvenstvo Beograda u jedrenju: Metalac pobednik u klasi 470

ZEMUN/SMEDEREVO, 17. oktobar 2021 – Prvenstvo Beograda u jedrenju, tradicionalna regata za klase 470, Finn, Laser radial i Laser 4,7 održana je ovog vikenda na  Dunavu kod Zemuna. Na pobedničkom postolju u klasi 470 našla se posada Brodarskog kluba Metalac iz Smedereva, sa kormilarom Milošem Poznićem, sa šest osvojenih bodova, koliko je imala i druga posada iz istog kluba, sa kormilarom Milošem Ilićem.

Pobednici u ostalim klasama su: Finn – Srđan Volarević (JK Zemun), u klasi laser radial – Dušan Trbojević (JK Zemun), najbolje plasirana devojka Ana Jovanović (AJK Beograd) i u klasi 4,7 – Viktor Batizić (NK Palilula), najbolje plasirana devojka Miroslava Mjagkikh (AJK Đerdap).

Regata je okupila oko 40 takmičara iz šest srpskih klubova. U subotu, prvog dana regatnog nadmetanja, održane su tri trke po severozapadnom vetru od  4 metra u sekundi. Drugog dana, u nedelju, nije bilo uslova za jedrenje, ali je po raspisu održan dovoljan broj regata kako bi ovogodišnje nadmetanje u jedrenju uspelo.

Nacionalno prvenstvo u jedrenju za klase 470, Finn, Laser standard, Laser radial, Laser 4,7 I Optimist biće završeno narednog vikenda na istom regatnom polju, kada će se nadmetati najbolji srpski kormilari i mornari na takmičenju pod nazivom Tešketova regata, u znak sećanja na legendarnog zemunskog jedriličara.

Foto/ilustracija: Jedriličarski savez Srbije

Exit mobile version