Site icon podunavlje.info

Odbojkašice Smedereva slavile posle taj-breka, odbojkaši poraženi

SMEDEREVO, 17. oktobra 2021 – Na otvaranju prvoligaške sezone, sinoć, u duplom programu, smederevski odbojkaši su na svom parketu doživeli poraz, Smederevo-Carina – Mladenovac  0:3 (17:25, 18:25 i 20:25), a odbojkašice ŽOK Smederevo su do bodova stigle u petom setu: Smederevo – As 3:2 (25:16, 13:25, 13:25, 25:19 i 15:11).

Što se odbojkaša tiče, od samog početka daleko iskusniji gosti, predvođeni nekadašnjim reprezentativcem Goranom Bjelicom (14 poena), preuzeli su vođstvo i do kraja su kontrolisali igru i rezultat. Jer, sa nedovoljno opravljenim kapitenom Petrom Petrovićem, koji ovoga puta igrao tehničara a ne korektora, i par mladih igrača u prvoj postavi, domaći odbojkaši, osim što su u nekoliko navrata hvatali rezultatski priključak, nisu uspeli da ugroze pobedu Mladenovčana.

Za razliku od njih, u narednoj utakmici, koja je obilovala rezultatskim oscilacijama, smederevske odbojkašice stigle su do prve pobede.

Učenice Dragoljuba Janića su dobro otvorile meč i prvi set ubedljivo rešile u svoju korist. Kada se očekivalo da nastave u istom ritmu, došlo je do pada u igri, što su gošće servisima Jovane Radanović (13 poena) i smečevima Sare Komazec (14) i Ane Četnik (20), iskoristile i sa lakoćom dobile naredna dva seta.

U četvrtoj i petoj deonici proradili su smečevi najbolje akterke susreta Vesne Sekulić (19), uz „kuvanje“ Marije Mijanović (13) i prvim tempom Tijane  Đuričić, domaće stavile tačku na ovaj uzbudljiv susret.

Foto: R.G.

Exit mobile version