Velika Plana nije više na listi za drugi model nastave u srednjim školama

16. oktobar 2021 – Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka, 18. oktobra, primenjuje u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave: Beograd, Vrnjačka Banja i Šabac. To praktično znači da se u Velikoj Plani, u kojoj je tokom prošle nedelje nastava bila po drugom modelu vraća u prvi, kakav je i u svim ostalim gradovima i opštinama u kojima se srednjoškolska nastava odvija bez ograničenja, neposredno u školama.

Drugi model nastave, podsetimo, podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Inače, pre donošenja odluke, kako se navodi u njenom obrazloženju, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika.

Foto: googlemaps

Skorašnji članci

error: Content is protected !!