Site icon podunavlje.info

Poveli, a onda se borili za bod sa „kraljevskim klubom“ – iz Podunavaca

PODUNAVCI, 16. oktobar 2020 – Novajlija u ligi, Real iz Podunavaca, već je napravio nekoliko iznenađenja, a nije mnogo nedostajalo da i protiv Smedereva dođe do pobede. Vodili su Smederevci, ali su na kraju spasavali, i spasli, jedan bod: Real – Smederevo 1924 2:2 (0:0).

Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo domaćoj ekipi. Izuzetno loše teren, sa barama i blatom ispred gola, neravninama na sredini, bio je teška prepreka u ovom delu igre. U 23. minutu Jovan Lukić je odlično šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta pogodila stativu gola Smederevaca. Još nekoliko puta domaći su zapretili uglavnom baš preko raspoloženog Lukića.

U drugom poluvremenu vodila se izjednačena borba, a u 60. minutu loše teren umalo da odmogne domaćima kada se lopta zaustavila u bari i prevarila istrčalog golmanaSimića, Nešović je odlično šutirao na prazan gol, ali je lopta otišla preko prečke.

Sve češće kontre smederevske ekipe naplaćene su u 76. minutu kada Nešović pobegao odbrambenim igračima domaćih i pronašao Stanića, ovaj odlično centrira Nešoviću koji glavom matira golmana domaćih.

Domaći su potom odlučno krenuli da izjednače i u 82. minutu golman Tasić ruši u šesnaestercu Drecuna – Lukić uspešno izvodi jedanaesterac.

Lukić je još jednom bio u glavnoj ulozi, kada je u 87. minutu je pobegao po desnoj strani i šutirao ka golu, a lopta je prošla ispod Tasića i završila u mreži.

Kada su svi već pomislili da će domaći stići do sva tri boda, jedan napad Smederevaca je išao preko Nešovića koji šutira, ali golman domaćih krajnjim naporom brani. Posle kornera lopta dolazi do Milovanovića, on glavom pronalazi Mladenovića koji ponovo glavom šalje loptu u mrežu. Igrao se devedeseti minut – gol kojim je Smederevo stiglo do boda.

U narednom kolu u Smederevo dolazi Mladi Radnik iz Požarevca.

Exit mobile version