Šahovski turnir povodom Međunarodnog dana slepih 

SMEDEREVO, 14. oktobar 2021 – Gradska organizacija saveza slepih Srbije Smederevo, u saradnji sa Nacionalnim sportskim savezom slepih Srbije, a povodom obeležavanja 15. oktobra – Međunarodnog  dana slepih, danas je organizovala jednodnevni pojedinačni šahovski turnir slepih i slabovidih šahista Srbije.

Pobednik pojedinačnog šahovskog turnira je Stefan Mitrović, drugi je Mirko Dimtrijević i treći Milorad Vulin, svi iz Beograda, dok je najbolje plasirani domaćin Branislav Stojanović zauzeo petu poziciju.

Svim igračima su podeljene medalje za učešće, a prvoplasarirani su dobili i pehare i novčane nagrade.

Na turniru, koji je održan u prostorijama smederevske organizacije i koji je odigran u pet kola po švajcarskom sistemu, jugoslovenska kružna varijanta tempo 2 puta po 20 minuta po igraču (1 sat partija), učestvovali su takmičari iz Požarevca, Beograda i Smedereva.

Tradicionalni šahovski turnir, čijem su otvaranju prisustvovali članovi Gradskog veća u Smederevu, Dragan Stanić, zadužen za socijalnu politiku i Saša Branežac, resorno zadužen za sport, održan je uz podršku Grada Smedereva i donatora.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!