Site icon podunavlje.info

Poziv interno raseljenima da glasaju na lokalnim izborima na KiM

SMEDEREVO, 12. oktobar 2021 – Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, pozvao je danas interno raseljene sa Kosova i Metohije koji sada žive u Smederevu, da glasaju na lokalnim izborima na KiM u nedelju, 17. oktobra.

Petković je istakao značaj što većeg izlaska Srba na te izbore, kao i jedinstvene podrške Srpskoj listi uz konstataciju da je jedino Srpska lista garant ostanka i opstanka srpskog naroda na KiM.

“Na tim izborima naše je da sačuvamo svih deset srpskih opština koje imamo na KiM, da se borimo za njih kao što smo se u prethodnom period izborili, i za bolji život i za naše institucije, za nova radna mesta i za činjenicu da Srbija bude što više zastupljena na prostoru KiM. Podržite kandidata Srpske liste, jer samo ona kao projekat od nacionalnog značaja ima podršku predsednika Aleksandra Vučića, odnosno države Srbije. Niko drugi sem Srpske liste nema podršku Beograda”, rekao je pored ostalog Petković.

Za interno raseljena lica sa KiM, kako se čulo, u nedelju će biti organizovan prevoz, a prijavljivanje je u Gradskoj upravi Smederevo.

“Moramo da sačuvamo deset srpskih opština, jer time čuvamo zalog za formiranje Zajednice srpskih opština, i time konačno obezbeđujemo ostvarivanje kolektivnih prava srpskom narodu na KiM, koji su danas gotovo na minimumu”, istakao je Petković.

On je ovom prilikom najavio nastavak kampanje i razgovor o značaju nedeljnih lokalnih izbora na KiM sa interno raseljenim osobama u Kraljevu, Kragujevcu i Nišu.

Foto: Kancelarija KiM

 

 

Exit mobile version