Miholjski susreti sela u Azanji – Memorijal borcima sa Košara i Paštraka

SMEDEREVSKA PALANKA, 12. oktobar 2021 – Manifestacija „Miholјski susreti sela“ biće organizovana ove godine  30. i 31. oktobra u Azanji. Ovogodišnji, prvi susreti sela nose naziv  „Memorijal palim borcima sa Košara i Paštraka u Azanji“, saopšteno je danas.

Predviđeno je da susreti započnu pomenom palim borcima u crkvi u Azanji, polaganjem venaca na obeležje palim borcima sa Košara i otkrivanjem table „Borcima sa Paštraka“.

Pored sportskih nadmetanja u malom fudbali, košarci, rukometi i strelјaštvu, u ova dva dana,  svečano će biti prikazan film  „Heroji 125. Motorizovane brigade“  i predstavlјen zbornik „Sazvežđa 21“. Centralni deo manifestacije održaće se u Azanji, dok će se u selima opštine Smederevska Palanka, Baničini, Bašinu, Vlaškom Dolu, Goloboku  i Selevacu,  održati sportska takmičenja i  kulturne večeri. Planiran je i obilazak spomen obeležja u pomenutim selima.

U okviru obeležavanja manifestacije „Miholјski susreti sela“, predstavnici lokalne samouprave posetiće dom Vladana Bajkića, odlikovanog i ranjenog borca sa Košara koji živi u Smederevskoj Palanci.

Završna svečanost biće upriličena u parohijskom domu u Azanji uz promociju knjige posvećene borcima sa Košara i Paštraka u organizaciji Mesne zajednice.

Foto/ilustracija: commons.wikimedia

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!