Srebro za Anđelu Radojičić na Međunarodnom turniru „Ištvan Poljanac“

BEOGRAD/SMEDEREVO,  11. oktobar 2021 –  Na sedmom Međunarodnom turniru „Ištvan Poljanac“, koji je održan proteklog vikenda u Beogradu, članica Streljačke družine Smederevo Anđela Radojičić  osvojila je srebrnu medalju u kategoriji juniorki standardnom vazdušnom puškom. Zlatna medalja pripala je Aleksandri Havran iz Streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove, a bronza Anji Knežević iz Streljačkog kluba Novi Beograd – Ušće.

Inače, sa kvalifikacionim rezultatom od 623,0 kruga, koji je i njen novi lični rekord, Radojičićева se plasirala, kao peta, u finale u kategoriji seniorki, koje je završila na osmom mestu.

U kategoriji seniora, u istoj disciplini, Smederevac Veljko Ilić, sa 619,9 krugova, plasirao se sa šestog mesta u finale, a takmičenje je završio, kao i Anđela, na osmom mestu.

U kategoriji juniora, od smederevskih strelaca, nastupio je Lazar Subotić, koji se plasirao na deseto mesto sa 601,0 krugom.

U disciplini vazdušni pištolj, u kategoriji juniora, Dušan Bojić je zauzeo sedmo mesto sa 549 krugova.

Tradicionalno takmičenje, u znak sećanja na pukovnika Ištvana Poljanca, dugogodišnjeg trenera i predsednika Streljačkog kluba Akademac iz Beograda , ove godine, posle jednogodišnje pauze, ponovo je imalo međunarodni karakter. Na Memorijalu „Ištvan Poljanac 2021“ učestvovalo je 115 takmičara iz devet zemalja: Gruzije, Jermenije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske, El Salvadora i Srbije. Turnir je održan u Sportskom centru Vojne akademije.

Ovakav nastup najboljih smederevskih strelaca, na samom startu nove sezone vazdušnim oružjem ohrabruje, kažu iz kluba, s obzirom da su tek započeli novi trenažni proces. Sezona se nastavlja već ovog vikenda u Novom Sadu, gde će biti održano prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu.

Foto: Streljačka družina Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!