Savsko jezero: Trofej Beograda za najmlađe jedriličare u klasi Optimist

BEOGRAD, 11. oktobar 2021 – Po izuzetno hladnom vremenu i jakom vetru, sa udarima od 12 do 13 metara u sekundi, juče je završeno dvodnevno Prvenstvo Beograda u jedrenju – Trofej Beograda 2021, za najmlađe takmičare u klasi Optimist. Na Savskom jezeru minulog vikernda bilo je više od 40 prijavljenih mališana iz beogradskih, ali i klubova iz Bele Crkve, Golupca, Smedereva i sa Palića.

Najuspešniji posle šest održanih trka bio je Filip Yuill iz Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, drugo mesto osvojila je Ana Vrebalov iz Jedriličarskog kluba Zemun, dok je treći bio Marko Ađanski iz Jedriličarskog kluba Gemax.

Nagrađena su i najuspešnija deca do 12 godina, a mališani su posebno obradovani poklonima u jedriličarskoj opremi, koje je pripremio organizator takmičenja, Jedriličarski savez Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport.

Jedina predstavnica Smedereva na ovom takmičaru bila je Galina Pavlović (9), koja se od početnika jedina odvažila da se, po izuzetno jakom vetru koji je duvao u nedelju, bori na regatnom polju.

Prvenstvo Beograda u jedrenju biće nastavljeno narednog vikenda na Dunavu kod Zemuna, kada će se za Trofej Beograda nadmetati i stariji jedriličari u ostalim klasama.

Foto: Jedriličarski savez Beograda

Skorašnji članci

error: Content is protected !!