Isplata po 30 evra svim punoletnim građanima počev od 1. novembra

BEOGRAD, 11. oktobar 2021 – Od prvog novembra biće isplaćeno po 30 evra novčane podrške svim punoletnim građanima Srbije koji su se za tu vrstu pomoći već prijavili, najavio je danas ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali.

Ta novčana podrška se sprovodi u okviru trećeg paketa ekonomske podrške privredi i građanima radi ublažavanja posledica pandemije korona virusa.

Mali je, gostujući na televiziji Happy, napomenuo da građani Srbije ne treba da se prijavljuju za 30 evra koje će dobiti u novembru, s obzirom da su se za njih već prijavili u maju, kada im je, takođe, uplaćen isti iznos. Objasnio je i da od 15. novembra počinje prijavljivanje za dodatnih 20 evra pomoći za one koji se nisu prijavili za 30+30 evra, a ispunjavaju potrebne uslove ili koji su u međuvremenu postali punoletni.

Penzioneri i svi drugi koji su se već prijavili za 30+30 evra, za dodatnu pomoć od 20 evra ne treba da se prijavljuju, već će im ona biti automatski isplaćena u decembru, objasnio je on i najavio da će penzionerima početkom sledeće godine biti isplaćeno i dodatnih 20.000 dinara.

Napomenuo je da je za tri paketa pomoći prošle i ove godine država izdvojila približno osam milijardi evra, što je pomoglo da se očuvaju radna mesta i proizvodni kapaciteti.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!