Medalje orijntircima Čelika na Mediteranskom prvenstvu i Srbija Openu

SMEDEREVO, 10. oktobar 2020 – Orijentiring takmičenje Srbija Open, koje je ujedno bilo i Mediteransko prvenstvo za kategorije do 20 godina i seniorsku elitnu, održano je ovog vikenda. Zbog epidemijske situacije, ali i loših vremenskih uslov,a na takmičenju izuzev orijentiraca Srbije bilo je još predstavnika samo pet zemalјa Mediterana: Španije, Italije, Turske, Rumunije i Severne Makedonije, a u programu Srbija Opena učestvovala je i Slovenija. Zajedno sa 185 takmičara iz Srbije, koji su došli iz 18 klubova, na Mediteranskom prvenstvu bilo je 30 orijentiraca iz inostranstva, a na Srbija Openu uz 199 srpskih takmičaranadmetalo se još 14 iz inostranstva. Takmičenje j bilo dvodnevno, sa dve trke. Prva na srednjoj distanci održana je na Fruškoj Gori u reonu Vrdničke kule sa okolinom. Druga, sprint varijanta, bila je u centru Novog Sada. Obe trke, kao zbirni rezultat, davale su plasman takmičara za Srbija Open, a svako trka pojedinačno vrednovana je i za Orijentiring ligu Srbije.

Na mediteranskom prvenstvu, ukupni pobednik i osvajač pehara je reprezentacija Španije, drugoplasirana je Turska, a trećeplasirana je reprezentacija Srbije.

PSK Čelik, prvog dana je učestvovao sa 24 takmičara i dva rekreativca u open kategoriji,a njegovi predstvanici su imali zapažen nastup sa pet pobeda, kao i dva drugoplasirana i tri trećeplasirana takmičara.

Drugog dana Čelik je zastupao 23 takmičar i tri u open kategoriji. Čelikovi takmičari osvojili su  pet prvih mesta, četiri druga i četiri treća mesta. Kad su sabrani rezultati za oba dan,a Čelik je osvojio 13 medalјa, od kojih su četiri zlatne, šest srebrnih i tri bronzane. Zlatne medalјe osvojili su: Katarina Cvetković, Marija Trajković, Danijel Mitrović i Branko Grujić, srebrne: Marta Trajković, Mihajlo Minić, Nemanja Vasilјević, Tihomir Pantović, Nebojša Milovanović i Bilјana Grujić, a bronzane:Saša Nikolić, Teodora Milutinović i Nataša Stanisavlјević. Svakako da je najvrednijasrebrna medalјa juniora Nemanje Vasilјevića, koja je izvojevana u seniorskoj konkurenciji. U rekreativnoj, open kategoriji, uspešna nastupe imali su Andrija Pantović, Aleksandra Jovanović i Zoran Vučković.

Rezultati na ovom takmičenju doprineli su da drugoplasirani Čelik, smanji zaostatak za vodećom Pobedom za  oko 300 bodova i da tako učini zanimlјivijom borbu za titulu šampiona Srbije u Orijentiring ligi. Predstoji još jedno kolo i borbe za sustizanje vodeće Pobede.

Sledećeg vikenda, na terenima Fruške Gore, u zoni Stražilova održava se dvodnevno takmičenje, Stražilovski kup, a jedna od trka boduje se za ligu Srbije u Orijentiringu.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!