Site icon podunavlje.info

Međunarodna „Planinarska fotografija – memorijal Nenada Radojkovića“

9. oktobar 2021 – Planinarski savez Srbije pozvao je sve zainteresovane da učestvujetu na međunarodnoj izložbi planinarskih fotografija, pod nazivom „Planinarska fotografija – memorijal Nenada Radojkovića“, u organizaciji POSK „Jasenica“ iz Smederevske Palanke, u saradnji sa Opštinom Smederevska Palanka i Narodnim muzejom u Palanci. Prvu izložbu planinarskih fotografija u Smederevskoj Palanci je, pre 14 godina, pokrenuo je prerano preminuli Nenad Radojković, a već duži niz godina organizuje se ova izložba u znak sećanja na njega.

Na konkurs se može poslati najviše četiri fotografije planinarskog sadržaja, u elektronskom formatu 20 x 30 (2,3 x 30,5) 300 pdi, JPG tipa kompresije 8 ili 9, maksimalne veličine 2mb. Pravo učešća imaju autori fotografija iz Srbije i inostranstva. Formular je u prilogu ove pozivnice, popunjava se posebno za svaku fotografiju i sadrži osnovne podatke o autoru i fotografiji, (gde i kad je nastala, koji aparatom je slikano i sl).

Kotizacija se ne plaća.

Fotografije i popunjen obrazac prijave, treba poslati na mejl adresu: planinarska.fotografija@gmail.com

Prijavni list možete pronaći OVDE.

Krajnji rok za slanje je ponedeljak, 1. novembar 2021. Izabrane fotografije će biti izložene u galeriji Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, dok će ostale biti prikazane na FB stranici: Planinarska fotografija “Memorijal Nenad Radojković”.

Ove godine izložba planinarske fotografije je deo programa obeležavanja 120 godina planinarstva u Srbiji.

Priznanja i nagrade, kao i nagrada „Nenad Radojković“, za najbolju fotografiju, po izboru žirija organizatora, kao i nagrada za fotografiju koja bude imala najviše sviđanja na fejsbuk stranici, dodeliće se na svečanom otvaranju izložbe u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci u sredu 1. Decembra u 19 časova.

Organizatori ne preuzimaju nikakvu odgovornost za bilo kakvu zloupotrebu autorskih prava. Organizator i Planinarski savez Srbije mogu koristiti poslate fotografije za izlaganje, reprodukciju u katalogu i fejsbuk stranici, kao vid besplatnog i neprofitnog reklamiranja izložbe.

Kompletan poziv možete da pogledaei OVDE.

 

Exit mobile version