Site icon podunavlje.info

Falš „plazma“ bila i na rafovima smederevskih prodavnica

9. oktobar 2021 –  MUP je juče objavio da je uhapšen D. Č. (1980) koji se tereti da je u dužem vremenskom periodu, u nameri da obmane kupce, organizovao proizvodnju mlevenog „plazma“ keksa, posluživši se tuđim imenom i žigom. Nelegalni proizvod našao se u maloprodajnim objektima u Smederevu, Kruševcu, Kragujevcu, Kraljevu i Pančevu, gde je policija pronašla veću količinu falsifikovane mlevene „plazme“.

Policija je u prodaji u manjim prodavnicama našla falsifikovan proizvod mlevene „plazme“ u pakovanju od 300 grama, a daljim radom i ilegalni pogon za proizvodnju ovog nelegalnog proizvoda čiji je vlasnik D.Č.

U pogonu je pronađena linija za punjenje ambalaže, štampač za štampanje na ambalaži, veća količina folije, odštampana kartonska pakovanja, kao i rinfuzni mleveni keks.

U sprovođenju akcije na identifikaciji lica koja su se bavila proizvodnjom i stavljanjem u promet ovih falsifikovanih proizvoda zajedničke mere i radnje su preduzimali policijski službenici Policijskih uprava u Smederevu,  Kragujevcu, Kruševcu, Kraljevu i Pančevu, koji su u maloprodajnim objektima na teritoriji ovih policijskih uprava pronašli veću količinu falsifikovanih proizvoda koji su privremeno oduzeti, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija preduzima dalje mere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti osoba koja su bile uključene u distribuciju falsifikovanog proizvoda i, u skladu sa tim, protiv njih će nadležnim tužilaštvima biti podnete krivične prijave.

Foto i video: MUP Srbije UKP

Exit mobile version