Site icon podunavlje.info

Konkurs za stipendije za najbolje studente kompanije Hemofarm

BEOGRAD, 4. oktobar – Najbolji studenti završne godine medicinskih, farmaceutskih, tehnoloških i tehničkih fakulteta elektro i mašinskog usmerenja od danas imaju priliku da konkurišu za godišnje stipendije Hemofarm fondacije u okviru talent programa „Možeš i ti“.

Konkurs je otvoren do 4. novembra za studente državnih univerziteta u Srbiji, koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50. Svi oni imaju priliku da se prijave za učešće u jednogodišnjem Programu za obrazovanje „Možeš i ti“ Hemofarm fondacije, koji obuhvata mesečnu stipendiju, mentorsku podršku i stručnu praksu u Srbiji i Nemačkoj. Takođe, uz podršku eksperata Hemofarma i Štade, stipendisti imaju šansu da unaprede svoja znanja i veštine, formalne i neformalne, koje su neophodni za dalji lični i profesionalni razvoj. Tokom ovih godinu dana, polaznici programa stiču i radno iskustvo u različitim sektorima i dodatni motiv da stečeno znanje primenjuju u Srbiji.

Program je podržan od strane Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj SR Nemačke (BMZ), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i medicinskih, farmaceutskih, tehnološko-metalurških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Delovi programa realizuju se u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i fondacijom Konrad Adenauer.

Više informacija i prijavu za konkurs potražite na veb-sajtu Hemofarm fondacije https://www.fondacijahemofarm.org.rs/srb/stipendija-hemofarm-fondacije-2021

Exit mobile version