Site icon podunavlje.info

Orijentirci Čelika osvojili jednaest medalja u Deliblatskoj peščari

DOLOVO/SMEDEREVO, 3. oktobar 2021 – U organizaciji sportskog kluba DMB Beograd i Orijentiring saveza Vojvodine, održan je prvi memorijal, prerano preminulog, istaknutog člana DMB-a Sulejmana Šuškića. Takmičenje je bilo dvodnevno, sa dve trke, obe na terenima Deliblatske peščare u blizini sela Dolovo. Na trkama je bilo 211 takmičara iz 19 klubova.

PSK Čelik, prvog dana je učestvovao sa 23 takmičara i četiri rekreativca u open kategoriji.i zabeležio četiri pobede, 6 drugih i dva treća mesta. Drugog dana Čelik je zastupao 31 takmičar – četirisu bili pobednici, dvoje drugoplasirani i troje trećeplasirani.  Kad su sabrani rezultati za oba dana, Čelik je osvojio 11 medalјa – 3 zlatne, 3 srebrne i 5 bronzanih. Zlatne medalјe osvojili su: Ilija Milutinović, Katarina Cvetković i Branko Grujić. Srebrne medalјe u Smederevo donose: Mihajlo Minić, Milan Mijailović i Dragan Nikolić, a bronzane medalјe osvojili su: Lazar Milutinović, Sara Savić, Saša Nikolić, Danijel Mitrović i Bilјana Grujić. U rekreativnoj, open kategoriji, osvajanjem drugog mesta Zorana Vučkovića i trećeg Save Jovanovića upotpunjen je niz dobrih rezultata na ovom memorijalu.

Obe trke su bodovane za memorijal, a druga trka je ujedno bila trka redovnog kola Orijentiring saveza Srbije. Uspesi na ovom takmičenju doprineli su da drugoplasirani Čelik, smanji zaostatak za vodećom Pobedom za 220,43 boda, te da tako učini zanimlјivijom borbu za titulu šampiona Srbije u ligi Orijentiringa. Predstoji još tri kola takmičenja i borbe za sustizanje vodeće Pobede.

Sledećeg vikenda, na terenima Novog Sada i Fruške gore održava se Mediteransko prvenstvo u orijentiringu, a tke se ujedno boduju za Orijentiring ligu Srbije.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

 

Exit mobile version