Site icon podunavlje.info

Prošlosezonski prvaci svoje prilike iskoristili i zasluženo stigli do bodova

POŽEGA, 2. oktobar  2021 – Smederevo danas popodne na gostovanju u Požegi nije uspelo da stigne ni do boda, mada je moglo, po svemu viđenom. Za razliku do Smederevaca, igrači Sloge su svoje šanse iskoristili i na kraju slavili: Sloga – Smederevo 1924 3:1 (2:1).

Poveli su domaći, prošlosezonski šampioni srpskoligaškog Zapada, već u trećem minutu; Smederevci su izgubili loptu na 25 metara od svog gola, Plazinić je šutirao, Tasić odbranio, ali se lopta odbila do Đokovića koji je plasira u nebranjeni deo mreže.

Odmah nakon toga usledio je prodor Markovića po desnoj strani, Nešović šutira glavom, ali Nikolić loptu izbacuje sa gol linije. Nedugo potom još jedna šansa za Smederevo; Nešović odlično prolazi kroz odbranu domaćih, ali šutira preko gola. U 15. minutu igrač domaćih Ristić pogađa stativu, a Smederevo šest minuta kasnije stiže do izjednačenja. Posle prodora sa desne strane, Stanić ubacuje loptu ka Bojiću koji matira golmana domaćih.

Moglo je Smederevo u 30. minutu do potpunog preokreta, ali je nakon šuta Bojića, posle njegovog solo prodora, golman Sloge krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Kada su Smederevci pomislili da imaju igru pod kontrolom primili su gol. Kolarević je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor,Đoković nije stigao da donje, ali ona dolazi do Ćirovića koji postiže gol, igrao se 42. minut.

Drugo poluvreme bilo je manje sadržajno od prvog. U 47. minutu Nešović je oprobao šut, ali je lopta otišla preko gola. Samo tri minuta kasnije,Kolarević se izborio za loptu na desnoj strani i u šesnaestercu pronašao Ristića, koji proigrava Plazinića a ovaj šutem sa oko 11 metara vara Tasića.

Nakon toga domaći su se povukli i uglavnom vrebali prilike iz kontranapada. U 62. Minutu, posle centaršuta Stanića, Mladenović šutira, lopta golmanu domaćih prolazi kroz ruke i ide ka golu, čini se da prelazi gol liniju, ali sudija pokazuje da nema pogotka. To je, naravno, izazvalo nezadovoljstvo Smederevaca, pa su zbog protesta žute kartone dobili Mladenović i rezervista Plećić.

Treći gol za Slogu praktično je delo Smederevaca; Plazinić je šutirao a Radović promenio pravac lopti i ona je završila u mreži. U nadoknadi vremena u šesnaesterac domaćih  je došao i golman Tasić i šutirao je posle kornera, ali je njegov kolega iz Požege bio na visini zadatka.

Exit mobile version