Radinčanke preokretom savladale Sremice, rukometaši poklekli u finišu

SMEDEREVO, 2. oktobar  2021 – U Smederevu je danas bio dupli rukometni program. U utakmicama Super B lige rukometašice iz Radinca su u dramatičnoj završnici stigle do novog trijumfa posle startne pobede u Zaječaru: Mladi radnik – Srem 27:26 (14:20). Rukometaši Smedereva nisu bili te sreće, oni su pa praktično u poslednjim sekundama izgubili: Smederevo – Sivac 69 24:25 (12:13).

U igri sa dva potpuno različita poluvremena, rukometašice Mladog radnika su od gotovo izgubljenog meča stigle do pobede. Gošće iz Sremske Mitrovice su neočekivano lako stigle do prednosti i uz očajno odbranu Radinčanki imale vođstvo i od 7 golova razlike (13:20).

U poluvremenu, posle saveta iskusnog trenera Jovice Petkovića i njegovog asistenta Aleksandra Adamovića, Radinčanke kao da su se probudile. Domaće rukometašice su tako u 44. minutu, pogocima Anđelke Milanović (7 golova) najpre izjednačile, a potom i prvi put povele (24:23).

Najbolja igračica utakmice, golmanka Ivana Korać

Nakon rezultatske klackalice, Milica Ninić u poslednjem minutu donosi vođstvo domaćem timu od 27:26, da bi bukvalno u poslednjoj sekundi sudije dosudile sedmerac za gošće. Slađana Mitrović je kazneni udarac odbranila, za neopisivu radost Radinčanki.

U domaćem timu, uz Milanovićevu, najefikasnija je bila Jovana Jovanović sa 7 golova, četiri gola postigla je Ivana Paločević, a za najbolju akterku utakmice proglašena je golmanka Radinčanki Ivana Korać, koja je imala 10 odbrana i jedan odbranjeni sedmerac.

Pre Radinčanki na parket su izašli rukometaši Smedereva. Bez povređenih Marjanovića i Radosavljevića, izabranici Nenada Martića su neočekivano doživeli poraz.

Tokom čitavog meča, predvođeni kapitenom Kojićem i Jevđenovićem (obojica po 8 golova), Smederevci su imali minimalnu prednost, da bi se na kraju ušlo u rezultatsku neizvesnost sa promenama vođstva. Na samo 5 sekundi pre kraja, Baslać je iz diskutabilno dosuđenog sedmerca doneo gostima pobedu koju su burno proslavili.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!