Jesenji sajam cveća, meda, zimnice i vina okupio oko 80 izlagača 

SMEDEREVO, 1. oktobar 2021 – Jesenji sajam cveća, meda, zimnice i vina, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Smedereva, otvoren je danas na Gradskom trgu i trajaće do 31. oktobra.

Ove godine su spojeni izlagači svih tih proizvoda, ima ih ukupno osamdesetak, a cilj je da se Smederevo predstavi kao grad u kome je tradicionalno, osim grožđa, vina i voća, u sve većoj meri zastupljena i proizvodnja cveća, meda i zimnice. Tako će, do kraja oktobra, Smederevo u centru grada ugostiti brojne renomirane cvećare, proizvođače meda, vinare, kao i vredne domaćice sa zimnicom, čulo se na svečanom otvaranju.

Zamenica gradonačelnika, Marija Marković Stavrić, otvarajući  manifestaciju, pored ostalog je rekla da je ovo “još jedna karika u nizu svetkovanja i organizovanja jedne od najznačajnijih manifestacija ovog grada”.

“U okviru Jesenjeg sajma cveća, meda, zimnice i vina iskazuju se i afirmišu osobenosti I aspekti funkcionisanja i života grada. Pored voćarskih i vinogradarskih proizvoda u obilju sadržaja posetioce sajma očekuju i proizvodi zimnice, delo vrednih ruku naših domaćica i brojnih udruženja žena, kao i slatki proizvodi naših medara. Ponosni smo na dobar odziv i na zadovoljstvo i entuzijazam izlagača koji učestvuju na ovom sajmu”, rekla je Marković Stavrić i dodala da će štandovi na Gradskom trgu i u Vinskom gradu, tokom trajanja sajma, biti mesta susretanja, što prema njenim rečima pokazuje da je Smederevo kao nekadašnja prestonica “vazda otvoreno”.

Na kraju svečanosti otvaranja, posetioci su mogli da uživaju u pesmi i igri ansambla narodnih igara I pesama Smederevo koji su ovom prilikom prikazali igre iz Šumadije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!