Opštinski štab: U Palanci škole nastavljaju nastavu po prvom modelu

SMEDEREVSKA PALANKA, 28. septembar 2021 – Na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne Smederevske Palanke situacije analizirana je epidemiološka situacija  na području opštine. Odlučeno je da se nastava u osnovnim i srednjim školama na teritoriji ove opštine i naredne radne nedelјe odvija prema modelu koji se već primenjuje od ponedelјka 27. septembra, ukoliko drugačije ne bude određeno odlukom nadležnog Ministarstva. Škole će donositi odluke o eventualnoj promeni modela nastave u pojedinim odelјenjima, shodno uputstvima Ministarstva prosvete.

Izveštaj Štabu je podneo dr Milan Matejić koji je u svom izlaganju naveo da je broj obolelih pacijenata i dalјe u porastu, kako kod starije tako i kod mlađe populacije stanovništva. On je istakao da su prošireni kapaciteti u Kovid ambulanti na Koloniji, a radno vreme je od 7 do 22 časa, svakog radnog dana i vikendom.

U Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ trenutno je hospitalizovano 95 pacijenata obolelih od Kovida 19, sa srednje teškom i teškom  kliničkom slikom. Dr Nikola Ristić je na sastanku Štaba članove obavestio i da je u bolnici otvoreno i treće Kovid odelјenje sa pedeset ležajeva.

Informacija i foto: Zvanična Internet prezentacija opštine Smederevska Palanka smederevskaplanka.rs

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!