Site icon podunavlje.info

Smederevski veslači osvojili devet medalja na Prvenstvu Srbije

SMEDEREVO, 27. septembar 2021 – Veslači Smedereva osvojili su ukupno devet medalja na ovogodišnjem prvenstvu države, koje je održano na Adi Ciganliji. Najsjajnija odličja pripala su Aleksandru Filipoviću u seniorskom skifu, Milici Mladenović u skifu za kadetkinje i ženskom dubl skulu koji su činile Teodora Stevanovska i Jovana Vučić.

Srebro je pripalo kadetskom dvojcu u sastavu Lazar Živanović i Vukašin Vujanović, a medalju istog sjaja osvojila je Milka Zdjelar u skifu za seniorke.  Jedinu bronzu osvojili su u kombinovanoj posadi dubla za seniore Aleskandar Filipović i Miloš Stanojević iz VK Tamiš.

Dan ranije do medalja su stigli Milka Zdjelar koja je bila prva u sifu za juniorke, pionirski četverac sa kormilarom u sastavu Andrje Cvetković, Sergej Ćuljković, Mihajlo Stojanović, Đorđe Rapajić i Pavle Stojnić.

Inače, u kupnom plasmanu, Veslački klub Partizan iz Beograda osvojio je 188,34 boda i time  uzeo pehar ukupnog pobednika ovogodišnjeg državnog šampionata. Vicešampionsko mesto pripalo je beogradskom Veslačkom klubu Crvena zvezda sa osvojenih 152,48 boda, dok je na trećem mestu Veslački klub Danubius 1885 iz Novog Sada sa 104,24 boda.

Prema kalendaru Veslačkog saveza Srbije, poslednje ovogodišnje  takmičenje trebalo bi da bude daljinska regata koja se vesla u Novom Sadu 23. oktobra.

Foto/arhiva: Veslački savez Srbije

Exit mobile version