Održan seminar “Ka savremenoj nastavi srpskog jezika i književnosti 2”

SMEDEREVO, 27. septembar 2021 – Nakon skoro dvadeset meseci i dugog perioda izolacije, u kojem su digitalne platforme predstavljale jedinu realnost, Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug je minulog vikenda, u saradnji sa Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, uz sve propisane mere zaštite, organizovalo za članove svog strukovnog udruženja seminar “Ka savremenoj nastavi srpskog jezika i književnosti II“.

Popularna obuka Društva za srpski jezik i književnost Srbije, eminentni predavači, profesori Filološkog fakulteta u Beogradu i aktuelne teme iz oblasti lingvistike i književnosti okupile su 54 nastavnika osnovnih i srednjih škola Podunavskog okruga. Gosti Smedereva bili su prof. dr Veljko Brborić, prof. dr Aleksandar Milanović, prof. dr Predrag Petrović i prof. dr Milan Aleksić koje je pozdravila Miljana Kravić, predsednik Društva za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug, naglasivši da je radost zbog ponovnog strukovnog okupljanja pomešana sa tugom što mnogi nastavnici obuci ne prisustvuju zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Uprkos maskama i distanci, seminar je protekao u odličnoj atmosferi, a Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug uskoro će još jednom realizovati obuku putem digitalne platforme – za one svoje članove koji nisu ovog puta osetili lepotu žive reči i strukovnog druženja u RC Smederevo.

Autor: M. Kravić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!