Site icon podunavlje.info

Nacionalno prvenstvo za Micro klasu – Smederevcima dve medalje

GOLUBAC/SMEDEREVO, 27. septembar 2021 – Na Dunavu kod Golupca je ovog vikenda održano Nacionalno prvenstvo u Mikro klasi. Tokom tri takmičarska dana učestvovalo je sedam posada iz četiri kluba i održano je šest uzbudljivih trka.

Možda na prvi pogled ne deluje kao dobar odziv, ali ako kažemo da je, da je flotu činila većina najkvalitetnijih brodova i posada u zemlji i da je regata organizovana bez i jedne greške, znaćete da se trud Jedriličarskog kluba Sava i Jedriličarskog saveza Srbije i te kako isplatio a da su ljubitelji jedrenja imali šta da vide.

Uprkos želji regatnog odbora kao i samih takmičara, trećeg dana nije bilo uslova da se održi ni jedna trka usled slabog vetra, pa se ispostavilo da je finalna odluka bila prethodnog dana. Pobednik Nacionalnog Prvenstva u Mikro klasi 2021. godine je posada Marjanović, Vuković iz Jedriličarskog kluba Ada na brodu Rebel 18, drugo mesto je zauzela ekipa Brodarskog kluba Metalac, Milošević, Stanišić, Poznić, na novom Pajnikovom modelu broda R550, dok je treće mesto zauzela posada Jedriličarskog kluba Sava Dejan i Tijana Vasilijević.

U diviziji M550, prvoplasirani su Milošević, Stanišić, Poznić iz Brodarskog kluba Metalac Smederevo,  drugoplasirani su Dejan i Tijana Vasilijević dok su na trećem mestu Tara i Ozren Tošić.

Na kalendaru takmičenja za Mikro klasu, do kraja sezone je preostala samo jedna regata a to je Prvenstvo Beograda. Na ovoj navigacionoj trci koja tradicionalno zatvara sezonu jedrenja u Srbiji, očekuje se veliki broj jedrilica i čuvena jesenja košava koja u ovom periodu često krasi naš region.

Informacija i foto: sailing-serbia.com

 

Exit mobile version