Rukometašice Mladog radnika sezonu otvorile pobedom u Zaječaru

ZAJEČAR, 25. septembar 2021 –  Na startu prvenstva Super B lige za rukometašice, Radinčanke su prijatno iznenadile slavivši zasluženu pobedu, u gostima, nad ekipom nekadašnjeg šampiona Srbije: Zaječar – Mladi radnik 27:33 (13:16).

Sam početak nije nagoveštavao takav epilog jer su domaće povele sa 5:2. Uspele su učenice trenera Jovice Petkovića i njegovog asistenta Aleksandra Adamovića u 12. minutu da pogotkom Ivane Paločević (4 gola) izjednače, a potom pogotkom oporavljene Nine Ninić (7) i preuzmu vođstvo, koje su sačuvale do kraja utakmice.

Treba reći da su, pored ostalih, odlične role imale Jovana Jovanović (7) i Anđelka Mijanović (9), kao i golmanke Slađana Mitrović i Ivana Korać. Pa ipak, epitet najkorisnije rukometašice na utakmici ponela je najmlađa Marta Filipović (2), koja se istakla odličnom igrom u odbrani, kao i uspešnim razigravanjem saigračica.

Istovremeno, u Super B ligi za rukometaše, Smederevo je u Kikindi od istoimenog rivala izgubili rezultatom 24:21 (14:9).

U narednom kolu Radinčanke će u Dvorani Smederevo dočekati ekipu Srema iz Sremske Mitrovice, dok će rukometaši Smedereva ugostiti ekipu Sivca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!