Plana po drugom, Smederevo i Palanka se vraćaju na prvi model nastave

24. septembar 2021 – Od ponedeljka 27. septembra primenjivaće se drugi model, odnosno kombinovana nastava, u srednjim školama u Velikoj Plani, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, a na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola. To praktično znači da se srednjoškolci u Smederevu i Smederevskoj Palanci vraćaju na prvi model, koji podrazumeva da su svi učenici u školi istovremeno, da deca sede zajedno, maske nose samo dok odgovaraju, a vakcinisani nastavnici ne nose maske.

Pored Velike Plane, drugi model će se primenjivati u Beogradu, Valjevu, Vranju, Leskovcu, Lajkovcu, Lebanu, Prokuplju, Ubu, Čačku, Bajinoj Bašti, , Vladičinom Hanu, Ljigu, Kragujevcu, Sjenici, Šapcu, Nišu i Sremskoj Mitrovici.

Na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara i Užica nastava će od ponedeljka biti po trećem modelu – samo online.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Pre donošenja odluke za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!