Site icon podunavlje.info

Ansambl „Devojke iz Voronježa“ u petak pred Smederevcima

SMEDEREVO, 21. septembar 2021 – U okviru Dana duhovne kulture Rusije u Srbiji, ovog petka će na sceni Velike dvorane smederevskog Centra za kulturu koncert održati ansambl „Devojke iz Voronježa“.

Generacije i generacije se smenjuju u ansamblu „Devojke iz Voronježa“, ali se najbolјe pevačke tradicije ansambla brižlјivo čuvaju i neštedimice dele umetnost izvođenja, zvonke glasove i dušu.

Ansambl je gostovao u više od 40 zemalјa širom sveta. Nastupala su devojke u najprestižnijim salama u Moskvi i Sankt Peterburgu, a u periodu od 2005 do 2019. učestvovale su u kulturnim programima u okviru Međunarodnog televizijskog i filmskog  foruma „Zajedno“ na Jalti gde im je u „Aleji zvezda“ 2010. godine dodelјena Zvezda ansambla.

Ansambl „Devojke iz Voronježa“ osnovao je pri filharmoniji Voronježa narodni umetnik SSSR-a, kompozitor Konstantin Masalitov i direktor filharmonije Mihail Galinker.

Koncert u Smederevu u petka počinje u 20 časova, ulaz je besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni Centra za kulturu.

 

Exit mobile version