Site icon podunavlje.info

U Krnjevu niče nova moderna vinarija na kompleksu od 13 hektara

VELIKA PLANA, 21. septembar 2021 – Opštinska uprava Velike Plane objavila je javnu prezentaciju projekta nove vinarije od 1.296,5 m2, u okviru poljoprivrednog kompleksa koji se prostire na više od 13 hektara, a koja treba da bude podignuta u Krnjevu. Projekat je uradio A3 Architects Studio iz Inđije, a investitor je Aleksandar Tirnanić iz Beograda.

U okviru kompleksa vinarije, koja će se zvati „Vida“, nalazi se veliki proizvodno-skladišni prostor sa delom u kojem će biti smeštene kancelarije za obavljanje administrativnih poslova. Reprezentativni objekat same vinarije, kako se navodi u projektu, imaće i moderne prostorije za promociju i prezentaciju vina i autohtonih sorti grožđa.

Na parceli na kojoj biti izgađena vinarija već postoje zasadi različitih sorti grožđa – Semilona, Kaberne sovinjona, Merloa, Sovinjon blana i Kabernet franka. Prizemlje će glavne zgrade biti izgrađeno tako da izlazi na lokalnu saobraćajnicu radi što lakšeh organizacije dovoženja grožđa koje će dalje ići na preradu. Na spratu je planirana galerija koje će služiti prezentaciji najboljih primeraka vina i organizovanju degustacije. Sprat će biti postavljen tako da će sa terase moći da se vid deo prizemlja u kojem se obavlja proces fermentacije, pa će budući gosti imati direktan uvid u proces proizvodnje.

Javna prezentacija projekta traje do kraja ove nedelje.

Ilustracije iz projekta A3 Architects Studio

Exit mobile version